Finns det något godare än äppelmust? Nä, knappast! Faktum är (jag vet inte om du känner till detta) att jag var bra sugen på att köpa Roslagens Musteri när det var till salu förra året. Bra att jag inte gjorde det, för nu bor jag utanför Trelleborg… och väldigt nära Sydkustens!

Sydkustens gårdsbryggeri drivs av Christian Örnberg och Elin Gunnarsson – och Elin och jag har känt varann i över 20 år! (vi jobbade på Gerdahallen i Lund tillsammans back in the days). De lämnade Stockholm för Söderslätt 2014. 2017 öppnade musteriet. 2018 kom första ölen. Idag åkte jag (och Zumo) för att hälsa på:

Vilket ställe! Jag blev så pass tagen av platsen att jag glömde Zumos koppel och fick åka tillbaka för att hämta det (man skulle kunna tro att det var avsiktligt, det var det faktiskt inte). Jag köpte med must och lite IPA 3,5%.

DE HAR ÖPPET IMORGON (Långfredag). Har du vägarna förbi Trelleborg – åk in och handla deras goda drycker! (all info här)
Jag fullkomligt älskar äppelmust, det här kommer bli livsfarligt!

Det absolut roligaste var att träffa Elin efter alla dessa år. Det coola med goda vänner är att det känns som om man sågs förra veckan. Att dessa två är här nere är en riktig bonus! Om ni söker mig och jag inte är hemma, så kan ni prova på Sydkustens. =)