Minns du att jag för ett par veckor sedan skrev en bloggpost om en fantastisk bok som jag hade läst, “Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron”? (här kan du läsa det inlägget). Nu tar jag min nyfikenhet om hjärnan till nästa nivå och hänger med på Annas workshop:

Självledarskap utifrån hjärnan – från vetenskap till praktik.

Det är en endagskurs i självledarskap som äger rum nu på tisdag via Zoom. Vad jag förstår så finns det någon plats kvar och då vill jag hjälpa till att fylla den platsen – för jag tror att det kommer vara värt varenda krona och varenda minut. Här finns all info: https://www.annatebeliusbodin.se/utbildningar/

Målgruppen är alla som vill bli bättre på att förstå sig själva och sin omgivning, utifrån vad vetenskapen ger oss för insikter om hjärnan. Med ökad förståelse kommer ökade möjligheter att själv påverka effekterna av sin kommunikation och självreflektion.  Kursdagen kommer att handla om vad var och en av oss kan göra för att få önskade resultat för oss själva och i samarbete med andra. Det läggs störst vikt vid kommunikationen och hur de egna beteendet påverkar hjärnan. Arbetet kommer att vara interaktivt, varvat med vetenskaplig teori om hjärnans förutsättningar.

Kursens innehåll

Vi kommer att gå in på psykologin bakom den egna kommunikationen. Vi kommer att granska de största hindren för personlig utveckling och utmana dem. Det blir övningar för reflektion och övningar med hands-on-metoder. Vissa moment är känslomässigt utmanande, medan andra moment kan upplevas befriande klargörande. Vi berör de dagliga samtalen, den inre dialogen, de avgörande detaljerna i tillvaron, symbolvärdena, möjliga inre konflikter, ambitionen att nå fram och hur vi upptäcker och river hindren för utveckling.

Ur hjärnans perspektiv handlar det om vilka signalsubstanser och hormoner som utsöndras i givna situationer och vad det får för konsekvenser. Hur smittar vi varandra med kroppshållning, ögonkontakt och fokus? Hur begränsas hjärnans biologi av känslan av otillräcklighet och hur påverkas vi neurologiskt  av att välja tankar? Forskningen har kommit långt sedan myterna från 80- och 90-talet. Vi kommer inte att diskutera höger och vänster hjärnhalva, kategorisera olika typer av människor eller forma in oss i någon 4-fältsmodell. Vi kommer att fördjupa oss i psykologin bakom hur var och en kan öka sin medvetenhet. Vi kommer att besvara frågan om hur vi praktiskt lyfter självledarskapet till nästa nivå med fördjupad kunskap om hjärnan.

Bild snodd från Annas egen hemsida.

Varje år gör jag en större investering i mig själv och min utveckling och de senaste åren har det handlat om allt från fotoutrustning till Digital Course Academy med Amy Porterfield. I år är det min personliga utveckling som står i fokus och jag längtar till på tisdag med skräckblandad förtjusning. För jag kommer gå ALL IN på detta, även om det kanske innebär obekväma insikter och sanningar. Häng med du också! Om inte annat så får du se mina innersta tankar och funderingar. Fast jag tycker att du ska fokusera på ditt. Ja, hur som helst, ta den sista platsen, för det här är säsongens sista workshop.

Anna, jag är redo! I think.