Nu jobbar vi för Hundar Utan Hem!

Posted 2018-05-13 by Magdalena Bibik

Vi har varit engagerade i Hundar Utan Hem sedan den dagen Zumo kom till oss, men nu har vi faktiskt ett ärofyllt och ganska omfattande uppdrag – vi har börjat göra hembesök hos blivande adoptörer! Vi = Zumo och jag.

En adoptionsprocess inleds med en intresseanmälan, följs av utförliga telefonintervjuer och avslutas med ett hembesök. Superbra, tycker jag – ju mer noggrann matchning desto bättre för alla inblandade. Och jag minns hur nervösa jag och Janne var över varenda del av processen, tänk om vi inte dög som adoptionsföräldrar? Det har jag med mig när jag gör mina hembesök, de jag (vi) träffar är nog precis lika nervösa.

Om du funderar på att adoptera en vovve, läs HÄR. Att ta hem Zumo är det bästa beslutet som jag och Janne har tagit. Och hade den fyrbenta fattat hur mycket gott han har varit upphov till bara fram till nu (han har bara varit här i 9 månader!) så skulle han vara stolt. Men han är mest nöjd med att vara nära matte och husse. Och så här trött blir man efter ett hembesök:

magdalena bibik-westerlund hundar utan hem zumo

 

Jag brukar skoja om att mitt liv är komplett när jag har en hund bredvid mig. Det ligger mer sanning i det än vad man skulle kunna tro.