Kill Your Darlings

Posted 2018-05-09 by Magdalena Bibik

23 dagar kvar till flytt och förvaringslösningen för våra kläder spikad. Vi kommer få klara oss på en sådan här var: magdalena bibik-westerlund minimalism

magdalena bibik-westerlund minimalism

 

Den är 104 cm bred. 104. Inga ytterligare byråar. En sådan inne i garderoben på golvet i den högra sidan:

magdalena bibik-westerlund minimalism

And that’s it. Det betyder att vi behöver rensa rejält bland våra kläder, för tanken är att allt som vi använder ska få plats där. Evenuellt en “nostalgilåda” på vinden med saker som inte längre används men som har betytt mycket (jag har fortfarande min första matchtröja i badminton i min nostalgilåda), men annars ska allt få plats i respektive garderob. Då är det dags för Kill Your Darlings! Medan jag håller på med min så uppmanar jag dig att titta in i din egen garderob och verkligen fundera på vad som ska vara där. Och följer du mitt exempel, så innebär det att följande saker måste gå:

 

  • kläder som du har älskat så mycket och använt så mycket att de faktiskt inte längre håller färg och form, men det har du visst blundat för
  • kläder som du inte använder men “sparar till finare tillfällen” och sen när dessa tillfällen kommer så väljer du ändå något annat
  • lyxiga märkeskläder som du har fyndat på 70% på någon rea bara för att det är ett visst märke och inte för att de sitter bra – och så har du insett att du faktiskt inte använder dem
  • kläder och saker som du har fått i present och som du har behållit av dåligt samvete
  • kläder som är snarlika alternativ till dina favoriter men som du ändå väljer bort
  • gamla kläder som “är bra att ha när man målar” – när målade du senast?

 

Själv är jag nästan klar. Jag tror att jag skulle klara av att lägga allt jag har schysst i den nya garderoben (som kommer direkt till huset) – utan att ens behöva trycka in det. Nästa rond av min rensning heter “skulle jag kunna klara mig utan det här plagget?” Det, kära läsare, är minimalism på nästa nivå! Jag kommer lägga upp ett separat inlägg om vad det är jag har valt att behålla – och faktiskt komplettera med. Yes, hon shoppar ibland också!

Garderoben kommer från Furniture Box och lådkorgen från IKEA.