diy

DIY: aktieportfölj och acai bowls.

Posted 2017-05-27 by Magdalena Bibik

DIY people! Ibland blir det bäst om man gör något själv, och ibland är det faktiskt det enda alternativet! Min Kristi Himmelsfärdshelg har varit fylld av nya skills – högt och lågt, minst sagt!

Högt. Håll i er.

I tjugoårsåldern sparade jag i fonder i ca 2 år. Det som var en bra tanke när jag bestämde mig, blev inte så bra tanke i praktiken. Jag köpte en produkt som jag inte visste något om av en säljare som mer var mån om att sälja den aktuella bankens egna fonder än det som passade mig bäst. Så det blev ingen större ekonomisk vinst av detta, och jag blev ganska så bränd av hela placeringstanken. Until now.

Jag jobbar med en Full Focus Planner och nyligen satte jag upp 10 mål för det kommande året. Såväl professionella som privata målsättningar. En av dem var att lära mig mer om aktiehandel – och faktiskt sätta igång. Jag trodde att jag skulle göra det först i sommar, men jag kunde faktiskt inte hålla mig! Efter ett par timmar av informationsgoogling och några avsnitt av podcasten Ett Rikare Liv bestämde jag mig för att öppna ett Nordnet konto! Femton år efter att ha blivit bränd av en fondförsäljare på alla ens sparade studentpengar, går jag nu efter mitt eget huvud. DIY!

Lågt. Högt på vitaminer.

För ett par veckor sedan hängde jag med en väninna på ett coolt café i Vasastan som serverade den godaste acai bowl jag hade ätit. Ärligt talat, den första jag hade ätit. Och ända sedan den dagen har jag haft en helt orimlig crawing på just acai bowls. I mitt schema finns det däremot inget utrymme att inom överskådlig tid ta mig till Vasastan på en bowl, så jag gjorde slag i saken och lärde mig att göra egna! Jag menar, jag äter ju frukost…. Så här ser den ut nuförtiden.

 

diy

 

Ibland är det helt enkelt bäst att göra saker själv! Jag är självlärd fotograf, självlärd på allt inom grafisk design, självlärd inom allt som jag kan om programmering, självlärd danslärare – you name it! Det är helt klart snabbast (oftast iaf) att lösa problemet på egen hand – vare sig det handlar om aktieportföljer eller acai bowls!

DIY FTW!