Bästa produktivitetstipset: gör NÅGONTING!

Posted 2018-05-18 by Magdalena Bibik

Har du en överväldigande att göra lista? Välkommen till klubben! Tillhör du dem som ibland har så mycket att göra att du inte vet hur du ska prioritera och vad du ska börja med? Då har jag ett tips till dig:

Gör NÅGONTING!

Det spelar ingen roll vad, bara det är NÅGOT! Strunt samma om det står som prio 1 eller 4 på din att göra lista, om det “not important non urgent” – för om alternativet är att du gör INGENTING, då är detta mycket bättre. Om det på min lista står: “Avtal till XYZ”, “biljetter in på Ticketmaster”, “beställa rollup” och “stryka” – håll med om att det är bättre att jag stryker än att jag bänkar mig i soffan för ett avsnitt av något som jag ändå inte behöver se. Min poäng är: bättre att en prio 4-task blir gjord än att ingenting blir gjort. Och vem vet, när du väl kommer igång med något så får du till den där härliga snöbollseffekten och plötsligt är du klar med allt du skulle göra idag!

Jag ser det ibland som att man “gör rent bordet” – när jag är klar med arbetsdagen, så ska det inte ligga några komihåglappar någonstans. Att beta av är målet. För min del har jag bestämt att inga gamla tasks ska följa med från Farsta, så här ska det betas av! Jag har exakt 2 veckor på mig.

Trevlig fredag!